Barbora Bačová

Bachelor's thesis

Sacharidy v potravinách a jejich význam ve výživě člověka

Carbohydrates in the foods and their meaning in the human nutrition
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje význam sacharidů v lidské výživě formou literární rešerže. Podrobně popisuje jednotlivé zástupce sacharidů a jejich potravinové zdroje. Značná část je věnována vláknině a rezistentním škrobům. Vláknina je nezbytnou složkou potravy a má mnoho pozitiv. V další části se tato práce věnuje metabolismu sacharidů, jejich vstřebávání a trávení. Dále byla objasněná problematika …more
Abstract:
This bachelor thesis describes meaning of carbohydrates in a human nutrition in form of literary searches. It describes each representatives of carbohydrates and their food sources. A significant part is devoted to fiber and starches. Fiber is an essential component of food and it haves many positives. In the next part I have dedicated to metabolism of carbohydrates, their absorption and digestion …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
  • Reader: Jitka Přichystalová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology