Mikrobiální kontaminace při výrobě a prodeji lahůdkářských výrobků – Bc. Kateřina Stojanová
Bc. Kateřina Stojanová
Diplomová práce
Mikrobiální kontaminace při výrobě a prodeji lahůdkářských výrobků
Microbial contamination in the production and sale of delicatessen products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá z mikrobiologického hlediska lahůdkářskými výrobky. Je zaměřena především na mikrobiologii jednotlivých komponent, ze kterých se skládají lahůdky. Zabývá se popisem bakterií, které zapříčiňují alimentární infekce a intoxikace, poukazuje také na možný výskyt plísní a kvasinek. Popisuje prevenci a způsoby boje proti těmto mikroorganismům. Poukazuje i na některá základní opatření …víceAbstract:
This diploma thesis deals with microbiology of delicatessen. It focuses on the microbiology of individual components of delicatessen, particularly bacteria which can cause alimentary infections and alimentary intoxication. The thesis also discusses the possible occurrence of molds or yeasts and describes ways how it can be prevented. It also refers to some of the basic measures stated in the legislation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Úloha sestry v prevenci surgical site infection v ortopedii
Iveta STRNADOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva