Imobilizace galaktosidasy a její využití v potravinářské technologii – Bc. Natálie Dobešová
Bc. Natálie Dobešová
Diplomová práce
Imobilizace galaktosidasy a její využití v potravinářské technologii
Immobilization of galactosidase and its use in food technology
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou imobilizace galaktosidasy a jejím vyu-žitím v potravinářské technologii. β-galaktosidasa původu Kluyveromyces lactis byla imobilizována za použití dvou metod, konkrétně enkapsulace a sesíťování. Cílem en-kapsulace bylo získat hydrogelové kapsle tvořené biopolymerní matricí na bázi alginá-tu sodného, sesítěného chloridem vápenatým pro opakované katalytické …víceAbstract:
This master‘s thesis deals with the issue of galactosidase immobilization and its use in food technology. β-galactosidase from Kluyveromyces lactis was immo-bilized using two methods, specifically encapsulation and cross-linking. The aim of the encapsulation was to obtain hydrogel capsules formed by a biopolymer matrix based on sodium alginate, crosslinked with calcium chloride for repeated catalytic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin