Mgr. Bc. Martin Jakúbek

Bakalářská práce

Galicismos en el español de España en el ámbito de gastronomía

Gallicisms in Peninsular Spanish in the Area of Gastronomy
Abstract:
This work deals with the gallicisms in Peninsular Spanish in the area of gastronomy. It is divided into two parts, theoretical and practical one. The first one comprehends theory related to neology, loanwords, and gallicisms. In the second part there is an analysis of the words of our corpus which is formed by cookbooks, culinary blogs, and webpages dedicated to gastronomy. This work studies them according …více
Abstract:
Táto bakalárska práca sa zaoberá otázkou galicizmov v súčasnej európskej španielčine v oblasti gastronómie. Tvoria ju dve časti - teoretická a praktická. Prvá časť sa venuje teórii neológie, prevzatým a adaptovaným slovám a samotným galicizmom. Druhá časť pozostáva z analýzy slov z nášho korpusu, ktorý je tvorený kuchárskymi knihami, kulinárskymi blogmi a stránkami venovanými gastronómii. Skúmajú sa …více
 
 
Jazyk práce: španělština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2014
  • Vedoucí: doc. Mgr. Ivo Buzek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta

Masarykova univerzita

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Filologie / Španělský jazyk a literatura