Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie – MSc. Bayanmunkh ALTANGEREL
MSc. Bayanmunkh ALTANGEREL
Doctoral thesis
Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Development of a Liquid Chromatography Metod for the Simultaneous Determination of Fat and Water-Soluble Vitamins in Foodstuffs
Abstract:
For the determination of fat and water soluble vitamins, many methods have been reported, including microbiological assay, spectrometric assays, gas chromatography and mass spectrometry. Out of these, RP-HPLC method has shown promising results. This paper reports and validates RP-HPLC method using C18 and C8 reverse phase column for the separation and determination of several water and fat soluble …moreAbstract:
Pro stanovení vitaminů rozpustných v tucích a ve vodě bylo vynalezeno již spousta metod, jako např. mikrobiologické stanovení, spektrofotometrické stanovení, plynová chromatografie či hmotnostní spektrometrie. Největších výsledků bylo zatím dosaženo s použitím RP-HPLC chromatografie. Tato práce uvádí RP-HPLC metody s využitím C18 C8 reverzních fází pro separaci vitaminů v různých potravinářských produktech …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 9. 2010
Identifier:
17710
Thesis defence
- Date of defence: 12. 10. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ALTANGEREL, Bayanmunkh. \textit{Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/rzceck/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ALTANGEREL, Bayanmunkh. Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Zlín, 2010. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 01. 09. 2010
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology