Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie – MSc. Bayanmunkh ALTANGEREL
MSc. Bayanmunkh ALTANGEREL
Disertační práce
Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Development of a Liquid Chromatography Metod for the Simultaneous Determination of Fat and Water-Soluble Vitamins in Foodstuffs
Abstract:
For the determination of fat and water soluble vitamins, many methods have been reported, including microbiological assay, spectrometric assays, gas chromatography and mass spectrometry. Out of these, RP-HPLC method has shown promising results. This paper reports and validates RP-HPLC method using C18 and C8 reverse phase column for the separation and determination of several water and fat soluble …víceAbstract:
Pro stanovení vitaminů rozpustných v tucích a ve vodě bylo vynalezeno již spousta metod, jako např. mikrobiologické stanovení, spektrofotometrické stanovení, plynová chromatografie či hmotnostní spektrometrie. Největších výsledků bylo zatím dosaženo s použitím RP-HPLC chromatografie. Tato práce uvádí RP-HPLC metody s využitím C18 C8 reverzních fází pro separaci vitaminů v různých potravinářských produktech …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 9. 2010
Identifikátor:
17710
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 10. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ALTANGEREL, Bayanmunkh. \textit{Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie}. Online. Disertační práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/rzceck/.
Jak správně citovat práci
ALTANGEREL, Bayanmunkh. Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Zlín, 2010. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 01. 09. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin