Monitoring obsahu reziduí pesticidů v prostředí a v zemědělské produkci v ČR – Kristýna Štěpánková
Kristýna Štěpánková
Bachelor's thesis
Monitoring obsahu reziduí pesticidů v prostředí a v zemědělské produkci v ČR
Monitoring of pesticide residues in the environment and agricultural productin in the Czech Republic
Anotácia:
V dnešní době mezi širokou veřejností stoupá obava z rizik spojených s rezidui pesticidů, které jsou konzumovány v potravinách. Přestože v posledních letech jsou vyvíjeny selektivnější pesticidy a jejich celkové použité množství se v České republice od roku 2008 snižuje, stále je jejich množství aplikované každoročně do zemědělské půdy obrovské. Z důvodu jejich toxicity je třeba je monitorovat a studovat …viacAbstract:
Currently, there is a growing concern among the general public about the risks associated with pesticide residues consumed in food. Although more selective pesticides have been developed in recent years and their overall use has been decreasing in the Czech Republic since 2008, the amount of pesticides applied annually to agricultural land is still enormous. Due to their toxicity, it is necessary to …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Michaela Kolářová, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Jursík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTĚPÁNKOVÁ, Kristýna. \textit{Monitoring obsahu reziduí pesticidů v prostředí a v zemědělské produkci v ČR}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/s0ehsc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace regulace plevelů v porostech zeleniny se zaměřením na nutriční kvalitu a omezení reziduí herbicidů ve sklizených produktech
Jaroslav Šuk -
Rezidua herbicidů v zelenině a možnosti jejich eliminace
Ulyana Kravchenko -
Porovnání reziduí pesticidů v hlávkách chmele otáčivého pěstovaného v režimu konvenčního a ekologického zemědělství
Tereza Roubicová -
Stanovení reziduí inhibičních látek v mase drůbeže screeningovými metodami
Vladislav Strmiska -
Bezpečnost potravin a dodržování bezpečnostních předpisů ve vybraném hotelu
Ademi Akhmetova -
Impact of foreign direct Investments and government expenditure in agri-food sector to food availibility in Ghana between 2001 -- 2010.
Martin Páral -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer -
Rezidua pesticidů a jejich metabolity v produktech ze zeleniny
Eliška Havlanová
Názov
Vložil
Vložené
Práva