Analýza determinant spotřeby hovězího masa – Lenka Šťastná
Lenka Šťastná
Diplomová práce
Analýza determinant spotřeby hovězího masa
Analysis of consumption determinants in beef
Anotace:
V první části se diplomová práce zaměřuje na porovnání spotřeby největších konzumentůhovězího masa ve světě, poté se soustředí přímo na spotřebu hovězího masa v Českérepublice v porovnání s nejbližšími substituty, masem vepřovým a drůbežím. Vlastnípráce pak pomocí ekonometrického modelování zkoumá vliv ekonomických faktorůna spotřebu hovězího masa za užití funkce lineární a mocninné. V lineárním modeluze …víceAbstract:
This thesis starts with comparing the consumption of the worldwide biggest beefconsumers, later then focuses on the consumption of beef in the Czech republicin comparison with its closest substitutes pork and chicken. The main part examines(with the help of econometric modelling) the effect of economic factorson the consumption of beef using the linear and power functions. In the linear modelthe most …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 11. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavlína Hálová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Hospodářská politika a správa / Podnikání a administrativa
Práce na příbuzné téma
-
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Analýza determinant spotřeby hovězího masa v ČR
Jakub Fiala -
Dopady spotřeby hovězího masa na životní prostředí
David ZAJAROŠ -
Dopady spotřeby hovězího masa na životní prostředí
David ZAJAROŠ -
Vliv jakosti na zpeněžování hovězího masa
Karolína Wosková -
Komparativní analýza vývoje spotřeby vepřového, hovězího a drůbežího masa a masných výrobků v České republice a na Ukrajině
Yuliia Yefimova -
Změny kvalitativních znaků masa během skladování
Karolína ZIEGLBAUEROVÁ -
Sledování jakosti hovězího masa během zrání
Monika Kavanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva