Bc. Barbora Bačová

Diplomová práce

Technologie výroby a jakost sušených plodů rodu Vaccinium

Production technology and quality of dried fruits of the genus Vaccinium
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem technologie výroby a jakosti sušených plodů rodu Vaccinium. Teoretická část práce se věnuje morfologii, pěstování a chemickému složení plodů brusnice borůvky a borůvky chocholičnaté (Vaccinium spp.). Borůvky jsou zdrojem vitamínu C, antioxidantů, minerálních látek a dalších biologicky aktivních látek. Dále je práce zaměřena na technologii sušení a lyofilizaci, jejich …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the topic of production technology and quality of dried fruits of the genus Vaccinium. The theoretical part of the work deals with the morpholo-gy, cultivation and chemical composition of the fruits of two species of blueberry (Vac-cinium spp.). Blueberries are a source of vitamin C, antioxidants, minerals and other biologically active substances. Furthermore, the work …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Pichová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin

Práce na příbuzné téma