Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování – Aleš KARAS
Aleš KARAS
Bakalářská práce
Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
Changes of selected parameters by microbrewery beers during ripening and storage
Anotace:
Tato práce se zaměřuje na procesy v průběhu zrání a skladování piva. Kterými jsou změny vůně a chuti piva, změna čirosti a barvy a změna obsahu CO2, včetně postupů, jak těmto změnám předejít, anebo je alespoň snížit. V první části práce je stručně popsána historie piva, na to navazuje popis základních surovin na jeho výrobu. V další části se práce zabývá samotným postupem vaření piva a v poslední části …víceAbstract:
This thesis focuses on processes of ripening and storage of beer. These are changes in fragrance and flavor, change of clarity and color and change of the CO2 content. I also include practices used to stop or at least reduce them. There is a short history of beer brewing in the first section of the thesis, followed by a description of the basic ingredients. In the next part there is a focus on the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KARAS, Aleš. \textit{Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/s2rdwu/.
Jak správně citovat práci
KARAS, Aleš. Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Barevnost piva v systému CIE
Vasyl Želizňak -
Možnosti výroby piva z koncentrátů.
Renáta Dufková -
Vliv ročníkové variability chmelů na profil aromatických látek, jejich přenos a chování při stárnutí studeně chmeleného piva
Lenka Straková -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Pivo jako vývozní komodita
Veronika Lorencová -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo jako podnikatelský záměr
Michaela Vostrá
Název
Vložil
Vloženo
Práva