Dagmar Hélová

Bachelor's thesis

Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů

Modification of Legumes Leading to the Degradation of Flatulent Alpha Galactosides
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá luštěninami, kde první část je věnována jejich druhům a cha-rakteristice, v druhé části je popsáno chemické složení a vyzdvižen nutriční význam lusko-vin. Závěrečná část se zaměřuje na úpravu luštěnin pro odbourání flatulentních alfagalak-tosidů pro lepší stravitelnost ve výživě člověka.
Abstract:
The aim of this bachelor's work were legumes. The species and characteristics of legumes were describe in the first part. The chemical composition and nutritional importance of legumes was describe in the second part. The treatment of legumes for the reduction of alpha-galactosidase flatulence for better digestibility in human nutrition was describe in the final part of this thesis.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2016
Accessible from:: 20. 5. 2016

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Hélová, Dagmar. Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 20. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Theses on a related topic