Porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice – Jindřiška UHLÍKOVÁ
Jindřiška UHLÍKOVÁ
Bakalářská práce
Porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice
The comparison of winter and spring wheat quality
Anotace:
Tématem bakalářské práce je porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice. Bylo vybráno celkem 16 odrůd, z toho 12 ozimých a 4 jarní. Pokus byl proveden na pozemku Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V teoretické části této práce je popsána botanická charakteristika pšenice, chemické složení pšeničného zrna a jakostní ukazatele potravinářské pšenice zkoumané v praktické části.. První …víceAbstract:
The theme of this Bachelor's thesis is to compare the grain quality of winter and spring wheat varieties. There were a total of 16 selected varieties, 12 of winter- and 4 of spring. The experiment was conducted on the grounds of the South Bohemian University in Ceske Budejovice. The botanic characterization of wheat, the chemist of wheat grain and the quality parameters used for examination are mentioned …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2012
Zveřejnit od: 13. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zdeněk Štěrba, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
UHLÍKOVÁ, Jindřiška. Porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kvality bílkovinného komplexu vybraných odrůd pšenice pro pekárenské a pečivárenské využití
Luděk Homola -
Závislost pekárenských vlastností žita na čísle poklesu a podmínkách pečení
Renata HAVLÍKOVÁ -
Využití minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Anna Maternová -
Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství
Radka Myšková -
Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství
Radka Myšková -
Využití směsného pěstování pšenice s leguminózou v ekologickém zemědělství
Lucie Burianová -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti
Jana Králová
Název
Vložil
Vloženo
Práva