Bc. Jan STRNAD

Bakalářská práce

MALDI ToF MS jako nástroj kontroly zrání sýra

The use of MALDI-TOF MS for evaluation of cheese ripening status
Anotace:
Olomoucké tvarůžky jsou měkký sýr zrající pod mazem charakteristický svými výraznými senzorickými vlastnostmi. V průběhu zrání vykazuje tento sýr velmi výrazné změny povrchového mikrobiomu. Tato bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci povrchového mikrobiomu v průběhu zrání olomouckých tvarůžků a na změny proteomu povrchového mazu v průběhu jejich zrání. Informace o těchto změnách by mohlo být …více
Abstract:
Olomoucký tvarůžek is soft smear ripened cheese with characteristic sensoric properties. During ripening this cheese undergoes signifficant changes in surface microbiome. This bachelor thesis is focused on characterization of surface microbome during ripening of olomoucký tvarůžek and on changes in proteome of surface smear during ripening. Informations about these changes could potentially be used …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2021
  • Vedoucí: prof. Mgr. Marek Šebela, Dr.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STRNAD, Jan. MALDI ToF MS jako nástroj kontroly zrání sýra. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 10. 5. 2022 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakulta

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.