Srovnání jednotlivých druhů zeleniny z hlediska obsahu a vlastností výživově cenných složek – Jiřina MICHLOVÁ
Jiřina MICHLOVÁ
Bakalářská práce
Srovnání jednotlivých druhů zeleniny z hlediska obsahu a vlastností výživově cenných složek
Comparison of individual types of vegetables with respect to the content and caracteristics of the nutritional valuable components.
Anotace:
Teoretická část bakalářské práce je rozdělena do čtyř částí. Pojednává o základním členění tržních druhů zeleniny s popisem důležitých zástupců jednotlivých skupin. Dále se věnuje složení zeleniny, jejím nutričním vlastnostem a významu zeleniny na zdraví člověka. Praktická část se zabývá vyhodnocením deseti druhů zeleniny z hlediska výživově cenných složek a doporučením konzumace nejvhodnějších druhů …víceAbstract:
The theoretical part of the Bachelor thesis is divided into four parts. It contains the basic division of the kinds of market vegetable, with the description of the important representatives of the particular groups. Then it describes the vegetable composition, its nutrition characteristics and the imoportance of the vegetable with regards to the human health. The practical part is focused on the evaluation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2013
Zveřejnit od: 30. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MICHLOVÁ, Jiřina. \textit{Srovnání jednotlivých druhů zeleniny z hlediska obsahu a vlastností výživově cenných složek}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/s5bntq/.
Jak správně citovat práci
MICHLOVÁ, Jiřina. Srovnání jednotlivých druhů zeleniny z hlediska obsahu a vlastností výživově cenných složek. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Výchova ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Analýza spotřeby ovoce a zeleniny v ČR a soběstačnosti v jejich produkci
Martina Veletová -
Analýza spotřeby a druhového zastoupení zeleniny jako zdroje alimentárních antioxidantů v systému školního stravování.
David TOMÁŠEK -
Využití zeleniny ve výživě se zaměřením na školní jídelny
Kryštof ILLE -
Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii
Tereza ZEMÁNKOVÁ -
Dovoz, vývoz a spotřeba zeleniny v ČR a perspektiva tuzemské produkce zelenin v měnícím se klimatu.
Adéla Kališová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Vyhodnocení podílu samozásobitelské produkce na celkové spotřebě zeleniny a ovoce v modelové rodině
Petr Machačka -
Analýza spotřeby a druhového zastoupení zeleniny jako zdroje alimentárních antioxidantů v systému školního stravování.
David TOMÁŠEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva