Glosario de términos gastronómicos espa\~{n}oles – Denisa JASANSKÁ
Denisa JASANSKÁ
Bachelor's thesis
Glosario de términos gastronómicos espa\~{n}oles
Glossary of Spanish Gastronomy
Abstract:
The aim of this thesis was to put together the corpus of denominations of food that is usually found in the Spanish gastronomy. This work is divided in two parts, theoretical and practical. Due to the possibility of comparison we added some typical foods from Czech cuisine. In the theoretical part we focus on the meaning of lexicology and lexicography. We paid attention to the specific terminology …moreAbstract:
Cílem této práce bylo sestavit korpus názvů jídel, které se běžně vyskytují ve španělské gastronomii. Práce se dělí na dvě části, na část teoretickou a praktickou. Pro možnost porovnání jsme přidali několik typických jídel z české kuchyně. V teoretické části se zabýváme významem lexikologie a lexikografie. Velkou pozornost jsme věnovali odborné terminologii se změřením na specifika gastronomie. Také …more
Language used: Spanish
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 6. 2012
Accessible from:: 8. 6. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 23. 8. 2012
- Supervisor: Mgr. Kornélia Machová
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
JASANSKÁ, Denisa. Glosario de términos gastronómicos espa\~{n}oles. Ostrava, 2012. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 8.6.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 8. 6. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / Spanish for Business