Denisa JASANSKÁ

Bachelor's thesis

Glosario de términos gastronómicos espa\~{n}oles

Glossary of Spanish Gastronomy
Abstract:
The aim of this thesis was to put together the corpus of denominations of food that is usually found in the Spanish gastronomy. This work is divided in two parts, theoretical and practical. Due to the possibility of comparison we added some typical foods from Czech cuisine. In the theoretical part we focus on the meaning of lexicology and lexicography. We paid attention to the specific terminology …more
Abstract:
Cílem této práce bylo sestavit korpus názvů jídel, které se běžně vyskytují ve španělské gastronomii. Práce se dělí na dvě části, na část teoretickou a praktickou. Pro možnost porovnání jsme přidali několik typických jídel z české kuchyně. V teoretické části se zabýváme významem lexikologie a lexikografie. Velkou pozornost jsme věnovali odborné terminologii se změřením na specifika gastronomie. Také …more
 
 
Language used: Spanish
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 6. 2012
Accessible from:: 8. 6. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 8. 2012
  • Supervisor: Mgr. Kornélia Machová

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JASANSKÁ, Denisa. Glosario de términos gastronómicos espa\~{n}oles. Ostrava, 2012. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 8.6.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 8. 6. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakulta

University of Ostrava

Faculty of Arts

Bachelor programme / field:
Philology / Spanish for Business

Theses on a related topic