Vliv tvrdosti vody na fyzikálně-chemické vlastnosti nálevu z kořene omanu pravého – Bc. Edita Ježilová
Bc. Edita Ježilová
Master's thesis
Vliv tvrdosti vody na fyzikálně-chemické vlastnosti nálevu z kořene omanu pravého
The effect of hardness of water on various physicochemical properties of elecampe root infusion
Abstract:
Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu tvrdosti na fyzikální a chemické vlastnosti nálevu z kořene omanu pravého. V teoretické části je práce zaměřena zejména na popis a využití omanu v lékařství, dále na definice ohledně tvrdosti vod, vliv pH na významné složky kořene a popis použitých technik při experimentální části. V praktické části byly připraveny nálevy z kořene omanu pravého do vody s různou …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the effect of hardness of the water on the physical and chemical properties of oman root infusion. The theoretical part describes medicinal properties of oman, water hardness, and techniques used in the experimental part. In the experimental part, oman infusion was prepared in water with various harndess levels. Colour, the pH, antioxidant activity in terms of DPPH and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JEŽILOVÁ, Edita. \textit{Vliv tvrdosti vody na fyzikálně-chemické vlastnosti nálevu z kořene omanu pravého}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/s6oj4c/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ježilová, Edita. Vliv tvrdosti vody na fyzikálně-chemické vlastnosti nálevu z kořene omanu pravého. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Inhibiční aktivita rostlinných extraktů vůči acetylcholinesteráze a butylcholinesteráze a jejich možné využití při léčbě Alzheimerovy choroby
Pavla Rezková -
Stanovení antimikrobiální a antioxidační aktivity vybraných bylinných extraktů
Adriana Čaková -
Kryptoanalýza historických šifer
Lukáš Havrlant -
Pohybové chování adolescentů ze ZŠ a MŠ Masarykova v Českém Těšíně a jejich rodičů
Jaroslav KOREN -
Komentovaný překlad povídek Strana proischožděnija a Koreň i ceľ Dmitrije Bakina
Barbora Mironovič -
Strategický plán rozvoja kina Úsmev v Košiciach : využitie potenciálu zdigitalizovaných kamenných kín v SR
Daniel Koreň -
Tanec a animace: dva kmeny, jeden kořen
Kristián Mensa -
Analýza kreditného rizika P2P lending spoločností
Martin Koreň