Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem – Kristýna Vinklárková
Kristýna Vinklárková
Bachelor's thesis
Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem
Selected properties of processed cheese enriched with Greek yoghurt
Abstract:
Cílem bakalářské práce byla studie vybraných vlastností tavených sýrů obohacených řeckým jogurtem v průběhu 60 - ti denního skladování. Modelové vzorky byly vyrobeny ze surovinové směsi vody, másla, řeckého jogurtu, eidamské cihly a tavicích solí. Jako tavicí soli byly použity trifosforečnan sodný s cyklickým řetězcem (TFC) a trifosforečnan sodný s lineárním řetězcem (TFL). Modelové vzorky byly podrobeny …moreAbstract:
The aim of the bachelor thesis is the study of selected characteristics of processed cheeses enriched by Greek yoghurt during the 60 day period of their storage. The model samples were made from raw material mixture, water, butter, Greek yoghurt, a block of cheese type eidam and molten salts. Sodium tripolyphosphate with cyclic chain (TFC) and sodium tripolyphosphate with linear chain (TFL) was used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vinklárková, Kristýna. Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Pružnost, tvrdost a přilnavost silnovrstvých krycích laků na špaletových oknech
Matěj Pošta -
Vliv tepelného zpracování na mikrostrukturu a tvrdost slitiny s vysokou entropií
Mária Ľudmila Jesenská -
Vliv beta záření na mikro-tvrdost polymerů
Lenka Hýlová -
Tvrdost a mikrotvrdost pevných látek
Monika Černá