Bariérové vlastnosti kolagenního hydrolysátu v kosmetických přípravcích – Alexandra Vičanová
Alexandra Vičanová
Bachelor's thesis
Bariérové vlastnosti kolagenního hydrolysátu v kosmetických přípravcích
Barrier properties of collagen hydrolysate in cosmetic formulations
Anotácia:
Teoretická část se zabývala kosmetickými formulacemi a základními materiály pro výrobu těchto formulací. Dále se zabývá, kosmetickými přísadami, bílkovinnými přísadami, a to zejména kolagenem a v neposlední řadě se zabývala kůží a jejími bariérovými vlastnostmi. V praktické části byly připraveny různé kosmetické formulace (gel a krém) s různým pří-davkem kolagenního hydrolyzátu (koncentrace 0,5 % a …viacAbstract:
The theoretical part deals with cosmetic formulations and basic materials for the production of these formulations. It also deals with cosmetic ingredients, protein additives, especially collagen and last but not least, has dealt with the skin and its barrier function. In the practical part, various cosmetic formulations (gel and cream) were prepared with a different addition of collagen hydrolyzate …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vičanová, Alexandra. Bariérové vlastnosti kolagenního hydrolysátu v kosmetických přípravcích. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Materials Technology / Polymeric Materials and Technology
Práce na příbuzné téma
-
Transepidermální ztráta vody a bariérová funkce kůže
Anna KRACÍKOVÁ -
Zpracování odpadů masné výroby (hovězích šlach)na kolagenní hydrolyzát
Monika HLAVENKOVÁ -
Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
Tereza Kulendová -
Využití bílkovin pro přípravu kosmetických produktů
Adéla Mahdalová -
Hodnocení přísad funkčních potravin se zaměřením na obsah jejich fenolických sloučenin
Michaela Frühbauerová