Bariérové vlastnosti kolagenního hydrolysátu v kosmetických přípravcích – Alexandra Vičanová
Alexandra Vičanová
Bakalářská práce
Bariérové vlastnosti kolagenního hydrolysátu v kosmetických přípravcích
Barrier properties of collagen hydrolysate in cosmetic formulations
Anotace:
Teoretická část se zabývala kosmetickými formulacemi a základními materiály pro výrobu těchto formulací. Dále se zabývá, kosmetickými přísadami, bílkovinnými přísadami, a to zejména kolagenem a v neposlední řadě se zabývala kůží a jejími bariérovými vlastnostmi. V praktické části byly připraveny různé kosmetické formulace (gel a krém) s různým pří-davkem kolagenního hydrolyzátu (koncentrace 0,5 % a …víceAbstract:
The theoretical part deals with cosmetic formulations and basic materials for the production of these formulations. It also deals with cosmetic ingredients, protein additives, especially collagen and last but not least, has dealt with the skin and its barrier function. In the practical part, various cosmetic formulations (gel and cream) were prepared with a different addition of collagen hydrolyzate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vičanová, Alexandra. Bariérové vlastnosti kolagenního hydrolysátu v kosmetických přípravcích. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Polymerní materiály a technologie
Práce na příbuzné téma
-
Transepidermální ztráta vody a bariérová funkce kůže
Anna KRACÍKOVÁ -
Zpracování odpadů masné výroby (hovězích šlach)na kolagenní hydrolyzát
Monika HLAVENKOVÁ -
Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
Tereza Kulendová -
Využití bílkovin pro přípravu kosmetických produktů
Adéla Mahdalová -
Hodnocení přísad funkčních potravin se zaměřením na obsah jejich fenolických sloučenin
Michaela Frühbauerová