Dominik FOUS
Bachelor's thesis
stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže
Abstract:
Tato práce se zaměřuje na stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže. V práci je popsaná morfologie kukuřice, chemické složení zrna a některé pěstované druhy kukuřice. Součástí je kukuřičná siláž, technologie a konzervace kukuřičné siláže. Dále jsou popsány metody in situ, in vitro a systémy hodnocení krmiv dle NRC, INRA a MILK. V systémech hodnocení krmiva je popsáno jak postupovat při hodnocení jednotlivých …moreAbstract:
This thesis is focused on the fiber digestibility of maize silage. The thesis describes the morphology of corn, the chemical composition of the grain and some cultivated maize species. The corn silage, technology and preservation of corn silage are included. Metods In-situ, in-vitro and feed assessment systems according to NRC, INRA and MILK are also described. Feed assessment systems describe how …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Luboš Zábranský, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FOUS, Dominik. \textit{stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/s7u4nz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
FOUS, Dominik. stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže. Č. Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agriculture
Theses on a related topic
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Hodnocení ekonomické efektivity pěstování energetických plodin v ČR
Jiří Blaha -
Porovnání systémů hodnocení krmiv pro skot
Pavla Žváčková -
Hodnocení produkce a kvality píce smíšené kultury Zea mays a Lupinus albus
Vojtěch Látal -
Hodnocení technologie variabilního zakládání porostů polních plodin na výnosové parametry
Jaroslav Hruška -
Porovnání procesů výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce
Vojtěch Látal -
Hodnocení kvality konzervované objemné píce při různých způsobech konzervace a skladování.
Lenka KODADOVÁ -
Vliv kvality kukuřičné siláže na mléčnou užitkovost dojnic
Daniel BRÁCHA
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights