Bc. Pavlína Jašková

Master's thesis

Vliv vybraných látek užívaných v kosmetických prostředcích na stabilitu polymerních matric hydrogelů

Selected Cosmetic Ingredients Effect on the Hydrogel Polymer Matrices Stability
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem vybraných látek užívaných v kosmetických prostředcích na stabilitu polymerních matric hydrogelů. Tento vliv byl sledován měřením viskozity pomocí rotačního viskozimetru a pH vpichovým pH metrem. Vybrané vzorky byly poté vystaveny zátěžovým testům a mikrobiologické zkoušce. Bylo zjištěno, že dostačující koncentrace gelotvorné látky na bázi kyseliny polyakrylové pro přídavek …more
Abstract:
The diploma thesis deals with the influence of selected cosmetic ingredients effect on the hydrogel polymer matrices stability. This influence was studied by measuring the viscosity using a rotational viscometer and by measuring pH. Selected samples where exposed to stress tests and microbiological tests. It was found that sufficient concentration of gelling agents based on polyacrylic acid for the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 5. 2014
Accessible from:: 22. 5. 2014

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Věra Halabalová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Jašková, Pavlína. Vliv vybraných látek užívaných v kosmetických prostředcích na stabilitu polymerních matric hydrogelů. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.5.2014

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 22. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production