Bc. Eva Vontrobová

Diplomová práce

Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu

Characterization of yeast involved in the fermentation of grape must
Anotace:
Alkoholová fermentace hroznového moštu je komplexní proces, během kterého dochází k postupnému vývoji mikroorganizmů (kvasinky, vláknité houby, bakterie mléčného kvašení, bakterie octového kvašení). V časných fázích fermentace může být přítomno až několik desítek druhů kvasinek. Tzv. non-Saccharomyces kvasinky, kvasinky jiných rodů než li Saccharomyces, mají významný vliv na senzorický charakter vína …více
Abstract:
Alcoholic fermentation of grape must is a complex process, during which microorganisms (yeast, filamentous fungi, lactic acid bacteria, acetic acid bacteria) are progressively developed. Up to several dozens of yeast species may be present in the early stages of fermentation. So called non-Saccharomyces yeast, yeast other than Saccharomyces, have a significant effect on the sensory character of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2019
  • Vedoucí: Mgr. Gabriela Rotková, Ph.D.
  • Oponent: doc. RNDr. Ivo Sedláček, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta