Bc. Eva Vontrobová

Master's thesis

Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu

Characterization of yeast involved in the fermentation of grape must
Abstract:
Alkoholová fermentace hroznového moštu je komplexní proces, během kterého dochází k postupnému vývoji mikroorganizmů (kvasinky, vláknité houby, bakterie mléčného kvašení, bakterie octového kvašení). V časných fázích fermentace může být přítomno až několik desítek druhů kvasinek. Tzv. non-Saccharomyces kvasinky, kvasinky jiných rodů než li Saccharomyces, mají významný vliv na senzorický charakter vína …more
Abstract:
Alcoholic fermentation of grape must is a complex process, during which microorganisms (yeast, filamentous fungi, lactic acid bacteria, acetic acid bacteria) are progressively developed. Up to several dozens of yeast species may be present in the early stages of fermentation. So called non-Saccharomyces yeast, yeast other than Saccharomyces, have a significant effect on the sensory character of the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2019

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2019
  • Supervisor: Mgr. Gabriela Rotková, Ph.D.
  • Reader: doc. RNDr. Ivo Sedláček, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta