Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu – Bc. Eva Vontrobová
Bc. Eva Vontrobová
Master's thesis
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Characterization of yeast involved in the fermentation of grape must
Anotácia:
Alkoholová fermentace hroznového moštu je komplexní proces, během kterého dochází k postupnému vývoji mikroorganizmů (kvasinky, vláknité houby, bakterie mléčného kvašení, bakterie octového kvašení). V časných fázích fermentace může být přítomno až několik desítek druhů kvasinek. Tzv. non-Saccharomyces kvasinky, kvasinky jiných rodů než li Saccharomyces, mají významný vliv na senzorický charakter vína …viacAbstract:
Alcoholic fermentation of grape must is a complex process, during which microorganisms (yeast, filamentous fungi, lactic acid bacteria, acetic acid bacteria) are progressively developed. Up to several dozens of yeast species may be present in the early stages of fermentation. So called non-Saccharomyces yeast, yeast other than Saccharomyces, have a significant effect on the sensory character of the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/xo5ne/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2019
- Vedúci: Mgr. Gabriela Rotková, Ph.D.
- Oponent: doc. RNDr. Ivo Sedláček, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology
Práce na příbuzné téma
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
David Klaudy -
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
Matej Mešťánek -
Kvasinky a víno
Petra Palíková -
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
Hana Cháberová -
Kvasinky v procesu výroby vína
Daniela Horká -
Sledování vlivu použití autochtonní kvasinky při výrobě vína v podmínkách vinařství
Romana Beníčková -
Víno a změny chemických parametrů během výroby s použitím autochtonní kvasinky
Lenka Fialová