Dominika Svědíková
Bakalářská práce
Analýza parfémů
Perfume analysis
Anotace:
Tato práce pojednává o analýze parfémů. Nejprve jsou popisovány parfémy z hlediska jejich obecných vlastností a jejich využití. Popsány jsou i jednotlivé vonné látky používané pro jejich výrobu. Dále se práce věnuje analytickým metodám, které se využívají k jejich analýze. Zaměřená je především na mikroextrakci tuhou fází (SPME) ve spojení s plynovou chromatografií.Abstract:
This thesis deals with perfume analysis. First, perfumes are described in terms of their general properties and their use. Individual fragrances used for their production are also described. The thesis also deals with analytical methods that are used for their analysis. It is mainly focused on solid phase microextraction (SPME) in conjunction with gas chromatography.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Svědíková, Dominika. Analýza parfémů. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály
Práce na příbuzné téma
-
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová