Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie – Bc. Andrea Jarošová
Bc. Andrea Jarošová
Diplomová práce
Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Determination of Dissociation constants by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou disociačních konstant slabých kyselin a možnostmi jejich stanovení. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku disociační konstanty kyselin a zásad, také jsou zde zmíněny metody vhodné k měření těchto konstant. Dále pojednává o slabých kyselinách významných v potravinářství, jejich významu a o jejich využití v dalších odvětvích. Cílem experimentální …víceAbstract:
The Master's thesis is focused on the problematics of determination of dissociation constants of weak acids. The theoretical study includes the characteristics of the acid and base dissociation constants, it also compares conventional methods used for its determination and discusses advantages and disadvantages of each one. It also comments on weak acids used in food industry as well as in other industries …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jarošová, Andrea. Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Hana Dubinová -
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Andrea Jarošová -
Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Aneta Závodná -
Mikrokalorimetrická analýza supramolekulárních komplexů na bázi 3-aminohomoadamantanu
Zdenka Turtáková -
Supramolekulární komplexy kyseliny gibberellové
Michaela Matejková -
Význam a metody stanovení disociačních konstant léčiv
Libor Kovář -
Nitro-olejová kyselina: studium regulace odpovědi prsních nádorových a nenádorových buněk na záření
Kristýna Kamarýtová -
Kyselina fytová ve výživě člověka
Markéta Otáhalová