Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny – Bc. Michaela Krlínová
Bc. Michaela Krlínová
Master's thesis
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Nutritional value and oxidative stability of fish oils and food supplements containing n-3 fatty acids
Abstract:
Vzhledem k nízké konzumaci ryb v mnoha západních zemích, se doplňky stravy jeví jako dobrý způsob, jak zvýšit příjem omega-3 mastných kyselin. Nejvýznamnějšími omega-3 mastnými kyseliny jsou kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA), které se řadí mezi polynenové mastné kyseliny (PUFA). Tyto mastné kyseliny mají příznivý vliv na zdraví člověka, nicméně kvůli jejich vysokému počtu …moreAbstract:
Given the low consumption of fish in many Western countries, dietary supplements appear to be a good way to increase omega-3 fatty acid intake. The most important omega-3 fatty acids are eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), which are classified as polyunsaturated fatty acids (PUFAs). These fatty acids have a beneficial effect on human health, however, due to their high number …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRLÍNOVÁ, Michaela. \textit{Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/sc1ec0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Vliv různého poměru n-3 a n-6 nenasycených mastných kyselin na hojení ran v experimentu
Alica Hokynková -
Pomer polynenasýtených mastných kyselín n-6 a n-3 vo vzťahu k riziku srdcovo-cievnych ochorení
Lívia Gregorová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Obsah PUFA n-6 a n-3 ve vybraných živočišných tkáních
Martina Koláčková -
Postoj veřejnosti k alternativním formám doplňků stravy s n-3 mastnými kyselinami
Alice Staveníková -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Efekt polynenasycených mastných kyselin n-3 ve výživě potkana na expresi vybraného genu
Nikola Zamazalová -
Hodnocení kvality doplňků stravy na bázi rybích olejů z hlediska obsahu esterů monochlorpropandiolu a glycidolu
Anna Průšová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights