Vývoj sušenek s přídavkem hmyzí moučky – Bc. Kateřina Tichá
Bc. Kateřina Tichá
Diplomová práce
Vývoj sušenek s přídavkem hmyzí moučky
Development of biscuits with added insect meal
Anotace:
Jedlý hmyz je považován za nutričně bohatý, zejména z důvodu vysokého obsahu bílkovin, tuků, minerálních látek a vitamínů. Za jeho přednost jsou považovány také nízká náročnost chovu a omezená produkce skleníkových plynů. S ohledem na klimatickou změnu a rostoucí spotřebu potravin je proto využití jedlého hmyzu v poslední době stále častější. Cílem této diplomové práce bylo vyvinout recepturu sušenek …víceAbstract:
wheat flour T530 to which insect meal was added in the amount of 5 %, 10 %, 15 %, 20 %, 25 % or 30 %. The meal was prepared from mealworms (Tenebrio molitor) and adult house crickets (Acheta domesticus). The rheological properties of the doughs were measured using the Mixolab 2 analyzer. Sensory analysis was performed by an untrained panel who evaluated the color, aroma, texture, taste, and overall …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Luboš Paznocht, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Sandstone Palettes from the PPNB site of Basta (Jordan): question of production technology and function
Dominik Chlachula -
Comparison of machining processes of selected rotating parts in terms of CNC and conventional production technology
Mahmoud J. B. Itmaizi -
Porovnání technologie výroby vybrané součásti konvenční a nekonvenční technologií
Jaroslav Sloupský -
Konstrukce, výpočty a technologie výroby rozebíratelných spojení v aplikaci na spojení náboje s hřídelí
Anežka Červinková -
Materiály, konstrukce, výpočty, technologie výroby a montáže zubového čerpadla
Jan Habich -
POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE
Žaneta RACHVALOVÁ -
Návrh úpravy technologie výroby a výrobní linky při rozšíření výrobního portfolia firmy
Pavel MATĚJKA -
Vliv výrobní technologie na životnost vybraných výrobních nástrojů
Adrián BIBKO
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Mach, J.
16. 4. 2023