Bc. Kateřina Tichá

Diplomová práce

Vývoj sušenek s přídavkem hmyzí moučky

Development of biscuits with added insect meal
Anotace:
Jedlý hmyz je považován za nutričně bohatý, zejména z důvodu vysokého obsahu bílkovin, tuků, minerálních látek a vitamínů. Za jeho přednost jsou považovány také nízká náročnost chovu a omezená produkce skleníkových plynů. S ohledem na klimatickou změnu a rostoucí spotřebu potravin je proto využití jedlého hmyzu v poslední době stále častější. Cílem této diplomové práce bylo vyvinout recepturu sušenek …více
Abstract:
wheat flour T530 to which insect meal was added in the amount of 5 %, 10 %, 15 %, 20 %, 25 % or 30 %. The meal was prepared from mealworms (Tenebrio molitor) and adult house crickets (Acheta domesticus). The rheological properties of the doughs were measured using the Mixolab 2 analyzer. Sensory analysis was performed by an untrained panel who evaluated the color, aroma, texture, taste, and overall …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
  • Oponent: Luboš Paznocht, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.