Lucie Pažoutová
Bachelor's thesis
Zdroje kofeinu a jeho využití
Source of caffeine and its use
Abstract:
Tato práce byla zpracována na základě studia odborné literatury zahrnující poznatky týkající se historických souvislostí spojených s konzumací kofeinu. Dále je práce věnována způsobům, kterými je kofein získáván a v jakých formách přijímán, jakým způsobem působí na lidský organismus a v jakém průmyslu je využíván. Kofein je známou přírodní látkou již od 3. století našeho letopočtu. Za první konzumenty …moreAbstract:
This work is based on a study of the scientific literature and also includes the knowledge of the historical context associated with the caffeine consumption. It describes the ways how caffeine is obtained and in what forms it is received. Furthermore, it describes how it affects the human body and in what industry it is used.Caffeine has been a well-known natural substance since the 3rd century AD …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: František Hnilička, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAŽOUTOVÁ, Lucie. \textit{Zdroje kofeinu a jeho využití}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/sd3oy6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Studium biologických účinků a toxicity zajímavých metabolitů sinic
Zdena Moosová -
Environmentální management ve společnosti Father's Coffee Roastery s.r.o.
Viktorie VOSÁHLOVÁ -
Economic evaluation of coffee commodity and coffee production in Vietnam
Nam Anh Tran -
Analysis of Organic Coffee on the Czech Market
Margarita Yelisseyeva -
Green Coffee Sourcing Methods and Customer Behaviour
Daniel Komár -
Vizuální identita pražírny Coffee Culture
Nelly Orságová -
Marketingová analýza produktu - na příkladu Costa Coffee
Kristýna Tichá -
The Impact of Coffee Demand on its Production
Tomáš Nossek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights