Lucie Pažoutová
Bakalářská práce
Zdroje kofeinu a jeho využití
Source of caffeine and its use
Anotace:
Tato práce byla zpracována na základě studia odborné literatury zahrnující poznatky týkající se historických souvislostí spojených s konzumací kofeinu. Dále je práce věnována způsobům, kterými je kofein získáván a v jakých formách přijímán, jakým způsobem působí na lidský organismus a v jakém průmyslu je využíván. Kofein je známou přírodní látkou již od 3. století našeho letopočtu. Za první konzumenty …víceAbstract:
This work is based on a study of the scientific literature and also includes the knowledge of the historical context associated with the caffeine consumption. It describes the ways how caffeine is obtained and in what forms it is received. Furthermore, it describes how it affects the human body and in what industry it is used.Caffeine has been a well-known natural substance since the 3rd century AD …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Studium biologických účinků a toxicity zajímavých metabolitů sinic
Zdena Moosová -
Environmentální management ve společnosti Father's Coffee Roastery s.r.o.
Viktorie VOSÁHLOVÁ -
Economic evaluation of coffee commodity and coffee production in Vietnam
Nam Anh Tran -
Analysis of Organic Coffee on the Czech Market
Margarita Yelisseyeva -
Green Coffee Sourcing Methods and Customer Behaviour
Daniel Komár -
Vizuální identita pražírny Coffee Culture
Nelly Orságová -
Marketingová analýza produktu - na příkladu Costa Coffee
Kristýna Tichá -
The Impact of Coffee Demand on its Production
Tomáš Nossek
Název
Vložil
Vloženo
Práva