Marek HONS

Bakalářská práce

Analýza potravních reziduí obzvláště mléčných zbytků z různých archeologických nalezišť

Analysis of food residues especially milk residues from different archaeological sites
Anotace:
Hlavní částí práce je studium mléčných proteinů na keramických nádobách tzv. amforách. Zkoumaná keramika se řadí do dob Knovízské kultury, která se nacházela na území české republiky. Ovšem keramika byla testována i na přítomnost dalších druhů proteinů jako je obilí, vepřové a hovězí maso. Pomocí technik antigen-protilátka využívajících degradovaných proteinů a částečně i dodaných výsledků z hmotnostní …více
Abstract:
The main part of this work is lactic proteins examination on ceramic dishes, known as amphoras. Examined pottery belongs to Knovízian culture, which was situated on the territory of Czech republic. However, ceramics was also tested for presence of other types of proteins such as grain, pork and beef. I am trying to find out the origins of the proteins in this type of ceramics, applying antigen-antibody …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Jaroslav Pavelka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HONS, Marek. Analýza potravních reziduí obzvláště mléčných zbytků z různých archeologických nalezišť. Plzeň, 2019. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/