Marika Tesařová
Bachelor's thesis
Vůně a chuť vína
Aroma and taste of wine
Abstract:
V bakalářské práci je popsána obecná charakteristika révy vinné, technologické postupypři výrobě vína, metody hodnocení vína a s nimi spojené legislativní požadavky. Hlavníčást práce popisuje vznik aromatických látek a rozdělení aromatických skupin vína.V každé skupině jsou zastoupeny aromatické látky zodpovědné za dané aromaa zástupci odrůdových vín společně s doporučovaným pokrmem. Obecně lze říct …moreAbstract:
The Bachelor's project describes the general nature of vine, wine production technology,methods of wine judging, and the related legislation. The project's main part describesthe formation of aromatic substances and wine aroma groups. Each group is representedby the aromatic substances accounting for the group aroma as well as by the specificvariety wines each with a suitable dish. The general rule …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.