Marika Tesařová

Bachelor's thesis

Vůně a chuť vína

Aroma and taste of wine
Abstract:
V bakalářské práci je popsána obecná charakteristika révy vinné, technologické postupypři výrobě vína, metody hodnocení vína a s nimi spojené legislativní požadavky. Hlavníčást práce popisuje vznik aromatických látek a rozdělení aromatických skupin vína.V každé skupině jsou zastoupeny aromatické látky zodpovědné za dané aromaa zástupci odrůdových vín společně s doporučovaným pokrmem. Obecně lze říct …more
Abstract:
The Bachelor's project describes the general nature of vine, wine production technology,methods of wine judging, and the related legislation. The project's main part describesthe formation of aromatic substances and wine aroma groups. Each group is representedby the aromatic substances accounting for the group aroma as well as by the specificvariety wines each with a suitable dish. The general rule …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.