Vliv složení mastných kyselin na stabilitu tradičních a netradičních rostlinných olejů – Bc. Kristýna Ondroušková
Bc. Kristýna Ondroušková
Diplomová práce
Vliv složení mastných kyselin na stabilitu tradičních a netradičních rostlinných olejů
The effect of fatty acid profile on the stability non traditional and traditional plant oils.
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv složení mastných kyselina na stabilitu rostlinných olejů a tuků. Složení mastných kyselin bylo stanoveno pomocí plynové chromatografie a následně byly sledovány parametry kvality těchto olejů pomocí diferenční skenovací kalorimetrie, fluorescenční spektrometrie a infračervené spektrometrie s technikou ATR. Běžně využívané oleje (olivový, slunečnicový, řepkový …víceAbstract:
The aim diploma theses were influenced by the fatty acid composition of vegetable oils and fats. The fatty acid composition was determined by gas chromatography and the monitored quality parameters of these oils by differential scanning calorimetry, fluorescence spectroscopy and infrared spectroscopy with the technique of ATR. Commonly used oils (olive, sunflower, rapeseed) were subjected to thermal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ONDROUŠKOVÁ, Kristýna. \textit{Vliv složení mastných kyselin na stabilitu tradičních a netradičních rostlinných olejů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/sdu9wr/.
Jak správně citovat práci
Ondroušková, Kristýna. Vliv složení mastných kyselin na stabilitu tradičních a netradičních rostlinných olejů . Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití rentgenové fluorescenční spektrometrie v analýze prvkového složení rostlinného materiálu
Nela Kumová -
Hmotnostní spektrometrie v analýze kulturního dědictví
Klára SLAVÍKOVÁ -
Sledování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení
Hana Pírová -
Složení vybraných tuků a olejů a jejich senzorické a výživové hodnocení
Šarlota Smutná -
Právní a ekonomické aspekty nakládání s odpady z jedlých olejů a tuků ve statutárním městě Zlín
Veronika Maňáková -
Vztah mezi složením tuků a olejů a jejich odolnosti vůči oxidaci
Václav Zeman -
Vlastnosti a analýza rostlinných tuků a olejů
Anna Svobodová -
Spotřebitelské preference na trhu s oleji a tuky ve vybraném kraji
Anna Kahounová