Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů – Bc. Sylvie MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ
Bc. Sylvie MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ
Master's thesis
Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů
Comparison of Traditional Food and Dish Consumption between Cities and Willages in Two Regions
Abstract:
Diplomová práce se zabývá srovnáním konzumace tradičních pokrmů mezi městy a vesni-cemi dvou regionů a to Haná a Slovácko. V teoretické části je popsán vývoj tradiční české lidové stravy od pravěku až po současnost. Dále je zde popis tradiční lidové stravy na Hané a na Slovácku. Praktická část se zabývá vyhodnocením sestaveného dotazníku, zabývajícího se tradičními potravinami a pokrmy, který byl vyplněn …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the comparison of traditional dishes consumption between towns and villages in two regions - Hana and Slovacko. The theoretical part provides a description of traditional Czech vernacular diet evolution from the prehistoric times until now. Besides that in this part there is also a description of traditional vernacular diets of Hana and Slovacko regions. The practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ, Sylvie. \textit{Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/sed2gf/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ, Sylvie. Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska
Karolína Kubecová -
Pomazánkové máslo a regulace EU: autenticita, nacionalismus a politický konflikt
Markéta Vítová -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová -
Regionální jídla a reigonální potraviny v restauračních zařízeních Havlíčkova Brodu
Yveta Karlová -
Vplyv značky na nákupné rozhodovanie spotrebiteľa – porovnanie vnímania privátnej a tradičnej značky zo strany spotrebiteľa na slovenskom a českom trhu
Monika Bátorová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Lidová strava na Těšínsku
Marie Bojková