Bc. Martin SUŠIL
Master's thesis
Krajové odrůdy ovoce
Wallachian varieties of fruits
Abstract:
Tato práce se zabývá krajovými odrůdami ovoce. V teoretické části je popsáno jádrové ovoce. Důraz je kladen na pěstování a chemické složení jablek. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, vitamín C, obsah organických kyselin, fosfor a pektinové látky u krajových odrůd ovoce. Výsledky byly porovnány s tržními odrůdami ovoce.Abstract:
This work deal with the Wallachian varieties of fruit. It is described a pomaceous fruit in the theoretical part. It is accentuated cultivating and the chemical structure of apples. It was an aim of practicle part to determine the solid, the refractometric solid, vitamin C, the content of organic acids, phosphorus and pectins in the Wallachian varieties of fruit. Results were compared with the market …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Identifier:
8071
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SUŠIL, Martin. Krajové odrůdy ovoce. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví.
Tereza Sobotková -
Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii
Věra MATUŠKOVÁ -
Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví.
Daniela Malenová -
Vlastnosti krajových odrůd ovoce
Lucie KOŽEHUBOVÁ -
Význam krajových odrůd ovoce
Eva KLIMKOVÁ -
Vliv postupné dehydratace a rehydratace na tvorbu sušiny a obsah energie kukuřice seté
Lenka Vaňková