Bc. Martin SUŠIL
Diplomová práce
Krajové odrůdy ovoce
Wallachian varieties of fruits
Anotace:
Tato práce se zabývá krajovými odrůdami ovoce. V teoretické části je popsáno jádrové ovoce. Důraz je kladen na pěstování a chemické složení jablek. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, vitamín C, obsah organických kyselin, fosfor a pektinové látky u krajových odrůd ovoce. Výsledky byly porovnány s tržními odrůdami ovoce.Abstract:
This work deal with the Wallachian varieties of fruit. It is described a pomaceous fruit in the theoretical part. It is accentuated cultivating and the chemical structure of apples. It was an aim of practicle part to determine the solid, the refractometric solid, vitamin C, the content of organic acids, phosphorus and pectins in the Wallachian varieties of fruit. Results were compared with the market …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8071
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SUŠIL, Martin. Krajové odrůdy ovoce. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví.
Tereza Sobotková -
Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii
Věra MATUŠKOVÁ -
Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví.
Daniela Malenová -
Vlastnosti krajových odrůd ovoce
Lucie KOŽEHUBOVÁ -
Význam krajových odrůd ovoce
Eva KLIMKOVÁ -
Vliv postupné dehydratace a rehydratace na tvorbu sušiny a obsah energie kukuřice seté
Lenka Vaňková