Mikrobiologická kvalita syrového mléka z mléčných automatů – Bc. Marta KOUTSKÁ
Bc. Marta KOUTSKÁ
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita syrového mléka z mléčných automatů
Microbiological quality of raw milk from milk disperser
Anotace:
Diplomová práce popisuje složení kravského mléka. Zabývá se mikrobiologií syrového mlé-ka, patogenními a podmíněně patogenními mikroorganizmy vyskytujícími se v syrovém mléce. Další část je zaměřena na pozitiva a negativa mléka a princip mléčného automatu. V praktické části se zaměřuje na průzkum úpravy syrového mléka spotřebitelem a mikrobiologickým rozborem syrového mléka.Abstract:
This diploma thesis describes a cow?s milk consistency. The thesis deals with raw milk microbiology, pathogenic and conditionally pathogenic microorganisms occurring in raw milk. Another part is focused on positives and negatives of milk and milk vending machine principle. The practical part aims at research of raw milk modification by a consumer and a microbiological analysis of raw milk from a vending …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22626
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOUTSKÁ, Marta. Mikrobiologická kvalita syrového mléka z mléčných automatů. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků
Michaela BEZÁNYIOVÁ -
Mikrobiologie syrového mléka a mléka po ošetření
Jana Pláničková -
Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka
Tereza Bena -
Změny mikrobiologických a vybraných kvalitativních parametrů konzumního mléka
Patrik Říha -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Mikrobiologická kvalita mléka pro výrobu sýrů
Jan Korous -
Výživa telat mléčným krmným automatem
Kateřina HOMOLKOVÁ