Stanovení živinových potřeb pro chov vysokohorských koz v zoologických zahradách – Monika Horáčková
Monika Horáčková
Master's thesis
Stanovení živinových potřeb pro chov vysokohorských koz v zoologických zahradách
Determination of nutrient requirements of alpine goats for breeding in zoos
Abstract:
V literárním přehledu této diplomové práce jsou uvedeny základní informace o trávicí soustavě živočichů (zejména přežvýkavců), organických živinách, minerálních látkách a vitamínech. Jsou zde také shrnuty některé skutečnosti týkající se výživy koz obecně, vstřebávání látek v jednotlivých úsecích trávicího traktu a metodám zjišťování stravitelnosti živin.Cílem práce bylo zjistit stravitelnost živin …moreAbstract:
The literary review of the thesis deals with basic information about gastrointestinal tract of animals (especially ruminants), organic nutrients, minerals and vitamins. There are also mentioned some details concerning the nutrition of goats, absorption of substances in particular sections of gastrointestinal tract and methods of detecting the nutrient digestibility.The aim of the thesis was to determine …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HORÁČKOVÁ, Monika. \textit{Stanovení živinových potřeb pro chov vysokohorských koz v zoologických zahradách}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/sgd5oh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Special Animal Raising
Theses on a related topic
-
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Význam vitaminu E ve výživě a zdraví přežvýkavců
Dominika Vozihnojová -
Potenciál sestavení vhodných pícních směsí pro zvýšení využití dusíku z píce u přežvýkavců
Michaela Kovandová -
Charakteristika frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců
Marie KOUKOLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights