Stanovení živinových potřeb pro chov vysokohorských koz v zoologických zahradách – Monika Horáčková
Monika Horáčková
Diplomová práce
Stanovení živinových potřeb pro chov vysokohorských koz v zoologických zahradách
Determination of nutrient requirements of alpine goats for breeding in zoos
Anotace:
V literárním přehledu této diplomové práce jsou uvedeny základní informace o trávicí soustavě živočichů (zejména přežvýkavců), organických živinách, minerálních látkách a vitamínech. Jsou zde také shrnuty některé skutečnosti týkající se výživy koz obecně, vstřebávání látek v jednotlivých úsecích trávicího traktu a metodám zjišťování stravitelnosti živin.Cílem práce bylo zjistit stravitelnost živin …víceAbstract:
The literary review of the thesis deals with basic information about gastrointestinal tract of animals (especially ruminants), organic nutrients, minerals and vitamins. There are also mentioned some details concerning the nutrition of goats, absorption of substances in particular sections of gastrointestinal tract and methods of detecting the nutrient digestibility.The aim of the thesis was to determine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORÁČKOVÁ, Monika. \textit{Stanovení živinových potřeb pro chov vysokohorských koz v zoologických zahradách}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/sgd5oh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Zájmové chovy zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Význam vitaminu E ve výživě a zdraví přežvýkavců
Dominika Vozihnojová -
Potenciál sestavení vhodných pícních směsí pro zvýšení využití dusíku z píce u přežvýkavců
Michaela Kovandová -
Charakteristika frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců
Marie KOUKOLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva