Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen – Bc. Aneta Polaštíková
Bc. Aneta Polaštíková
Master's thesis
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Preparation of Protein Products from Collagen-Rich Poultry Tissues
Abstract:
Diplomová práce pojednává o přípravě bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen, konkrétně z kuřecích žaludků. V teoretické části se práce zaměřuje na popis drůbeží tkáně, na vedlejší produkty z jatek, na kolagen, hydrolyzát a želatinu. V práci je zmíněna roční spotřeba drůbežího masa a vlastní porážka kuřat na jatkách skládající se z několika technologických okruhů. V práci jsou uvedeny …moreAbstract:
The thesis deals with the preparation of protein products from collagen-rich poultry tissues, specifically from chicken stomachs. The thesis consists of a theoretical and practical part. The theoretical part describes poultry tissues, by-products from slaughterhouses, collagen, hydrolysate and gelatine. It explains technological process of poultry slaughtering and cites annual poultry consumption per …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
POLAŠTÍKOVÁ, Aneta. \textit{Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/sgou55/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Polaštíková, Aneta. Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Theses on a related topic
-
Kolagenový hydrolyzát jako funkční polymer v kosmetické formulaci
Yelyzaveta Kryvoruchko -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie.
Barbora Pešková -
Ocenění podniku Vodňanská drůbež
Ganna Biryukova -
Hmyz – složka krmiv pro drůbež: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Lukáš Konečný -
Automaticky řízený vchodový systém pro drůbež
Tomáš Grček -
Nutriční potřeba živin v krmné směsi pro cvrčky (Achetta domesticus) jako krmného komponentu ve směsích pro drůbež
Terezie Straková -
Hodnocení finančního zdraví společnosti MACH DRŮBEŽ a.s.
Eva Skřiváčková