Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen – Bc. Aneta Polaštíková
Bc. Aneta Polaštíková
Diplomová práce
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Preparation of Protein Products from Collagen-Rich Poultry Tissues
Anotace:
Diplomová práce pojednává o přípravě bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen, konkrétně z kuřecích žaludků. V teoretické části se práce zaměřuje na popis drůbeží tkáně, na vedlejší produkty z jatek, na kolagen, hydrolyzát a želatinu. V práci je zmíněna roční spotřeba drůbežího masa a vlastní porážka kuřat na jatkách skládající se z několika technologických okruhů. V práci jsou uvedeny …víceAbstract:
The thesis deals with the preparation of protein products from collagen-rich poultry tissues, specifically from chicken stomachs. The thesis consists of a theoretical and practical part. The theoretical part describes poultry tissues, by-products from slaughterhouses, collagen, hydrolysate and gelatine. It explains technological process of poultry slaughtering and cites annual poultry consumption per …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Polaštíková, Aneta. Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Inženýrství polymerů
Práce na příbuzné téma
-
Kolagenový hydrolyzát jako funkční polymer v kosmetické formulaci
Yelyzaveta Kryvoruchko -
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.
Ladislav Bureš -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Linh Thi Hong Ngo -
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová