Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost – Bc. Tereza ČIHÁKOVÁ
Bc. Tereza ČIHÁKOVÁ
Master's thesis
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Use of sweeteners in soft drinks and their effect on the sensory quality
Abstract:
Předmětem této diplomové práce bylo zhodnocení využití náhradních sladidel u vybrané skupiny nealkoholických nápojů z hlediska ovlivnění senzorické jakosti. Pomocí vybraných metod senzorické analýzy bylo hodnoceno pět druhů nealkoholických nápojů, čtyř pomerančových limonád a jedné mandarinkové, které obsahovaly různá složení sladidel. Tři vzorky nápojů byly vhodné pro diabetiky, protože obsahovaly …moreAbstract:
The subject of this thesis was to evaluate the use of sweeteners in a selected group of soft drinks in terms of influencing sensory quality. Using selected methods of sensory analysis were five kinds of non-alcoholic drinks evaluated - four orange lemonades and one mandarin, which contained different composition of sweeteners. Three out of five samples were suitable for diabetics, because they only …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČIHÁKOVÁ, Tereza. \textit{Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/sgr9op/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ČIHÁKOVÁ, Tereza. Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost. Č. Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agribussines
Theses on a related topic
-
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková -
Senzorická analýza energetického nápoje
Ondřej Moravec -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza sycených syrovátkových nápojů
Jana Johánková -
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
Martin URBAN
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights