Vikendra Dabash

Doctoral thesis

Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva

The Effect of Enzyme Addition on the rheological Characteristics of the Gluten-free Dough and Bread
Abstract:
The Doctoral Thesis deals with the issue of rheological propertiesof Gluten- free different types of rice flour and effect of the "alfa"- amylase enzyme on the rheological characteristics of the gluten-free flour dough and bread. The purpose of this study is to discuss the significant role of the "alfa"-amylase enzyme in the production and rheological characteristics of gluten-free rice dough and baked
Abstract:
Disertační práce se zabývá problematikou reologických vlastností různých typů bezlepkové rýžové mouky a vlivu enzymu "alfa"-amylázy na reologické vlastnosti těsta a chleba z bezlepkové mouky. Cílem této studie je diskutovat významnou roli enzymu "alfa"-amylázy v procesu výroby a reologických vlastnostech bezlepkového rýžového těsta a chleba. V této studii byly testovány různé druhy bezlepkových rýžových …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 2. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 4. 2022
  • Supervisor: doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Dabash, Vikendra. Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva. Zlín, 2022. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Doctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology

Theses on a related topic