Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva – Vikendra Dabash
Vikendra Dabash
Doctoral thesis
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
The Effect of Enzyme Addition on the rheological Characteristics of the Gluten-free Dough and Bread
Abstract:
The Doctoral Thesis deals with the issue of rheological propertiesof Gluten- free different types of rice flour and effect of the "alfa"- amylase enzyme on the rheological characteristics of the gluten-free flour dough and bread. The purpose of this study is to discuss the significant role of the "alfa"-amylase enzyme in the production and rheological characteristics of gluten-free rice dough and bakedAbstract:
Disertační práce se zabývá problematikou reologických vlastností různých typů bezlepkové rýžové mouky a vlivu enzymu "alfa"-amylázy na reologické vlastnosti těsta a chleba z bezlepkové mouky. Cílem této studie je diskutovat významnou roli enzymu "alfa"-amylázy v procesu výroby a reologických vlastnostech bezlepkového rýžového těsta a chleba. V této studii byly testovány různé druhy bezlepkových rýžových …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 2. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 7. 4. 2022
- Supervisor: doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DABASH, Vikendra. \textit{Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/sgsunj/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dabash, Vikendra. Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva. Zlín, 2022. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Využití enzymu tyrozinázy v potravinářství
Sofiia Lymarenko