Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva – Vikendra Dabash
Vikendra Dabash
Disertační práce
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
The Effect of Enzyme Addition on the rheological Characteristics of the Gluten-free Dough and Bread
Abstract:
The Doctoral Thesis deals with the issue of rheological propertiesof Gluten- free different types of rice flour and effect of the "alfa"- amylase enzyme on the rheological characteristics of the gluten-free flour dough and bread. The purpose of this study is to discuss the significant role of the "alfa"-amylase enzyme in the production and rheological characteristics of gluten-free rice dough and bakedAbstract:
Disertační práce se zabývá problematikou reologických vlastností různých typů bezlepkové rýžové mouky a vlivu enzymu "alfa"-amylázy na reologické vlastnosti těsta a chleba z bezlepkové mouky. Cílem této studie je diskutovat významnou roli enzymu "alfa"-amylázy v procesu výroby a reologických vlastnostech bezlepkového rýžového těsta a chleba. V této studii byly testovány různé druhy bezlepkových rýžových …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 2. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 4. 2022
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dabash, Vikendra. Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva. Zlín, 2022. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Ľubomíra Rybárová -
Využití enzymu tyrozinázy v potravinářství
Sofiia Lymarenko