Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní – Ing. Petr Kolbábek
Ing. Petr Kolbábek
Doctoral thesis
Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní
Influence of common eland (Taurotragus oryx) meat composition on its further technological processing
Abstract:
Tato disertační práce byla navržena jako součást dlouhodobého a široce zaměřeného výzkumu, který je prováděn na antilopách losích (Taurotragus oryx) farmově chovaných na Školním zemědělském podniku V Lánech. Tato práce plánuje blízké spojení studia vlivu výživy a diety na růst, složení a kvalitu masa. Antilopí maso je tradičně považované za chutné a nutričně hodnotné, ale ve skutečnosti poznatky o …moreAbstract:
This dissertation has been proposed as a part of long-time wide research conducted on farmed elands (Taurotragus oryx) at university farm at Lány. This thesis is planned to be closely connected with the study of influence of the nutrition and diet to the growth and meat composition and quality. Eland meat is traditionally considered as tasty and nutritionally valuable, but in fact the knowledge on …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 10. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Daniela Lukešová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOLBÁBEK, Petr. \textit{Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Tropical AgriSciences. 2018. Available from: https://theses.cz/id/shbp33/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesDoctoral programme / field:
Agricultural Specialization / Tropical and Subtropical Agriculture
Theses on a related topic
-
Vliv huminových látek na vlastnosti masa
Lucie Palová -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
Matěj KOŘÁN -
Vliv zinku ve výživě drůbeže na senzorické vlastnosti masa
Šárka Němečková -
Složení a vlastnosti masa antilopy losí
Petr Kolbábek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights