Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní – Ing. Petr Kolbábek
Ing. Petr Kolbábek
Doctoral thesis
Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní
Influence of common eland (Taurotragus oryx) meat composition on its further technological processing
Anotácia:
Tato disertační práce byla navržena jako součást dlouhodobého a široce zaměřeného výzkumu, který je prováděn na antilopách losích (Taurotragus oryx) farmově chovaných na Školním zemědělském podniku V Lánech. Tato práce plánuje blízké spojení studia vlivu výživy a diety na růst, složení a kvalitu masa. Antilopí maso je tradičně považované za chutné a nutričně hodnotné, ale ve skutečnosti poznatky o …viacAbstract:
This dissertation has been proposed as a part of long-time wide research conducted on farmed elands (Taurotragus oryx) at university farm at Lány. This thesis is planned to be closely connected with the study of influence of the nutrition and diet to the growth and meat composition and quality. Eland meat is traditionally considered as tasty and nutritionally valuable, but in fact the knowledge on …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 10. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. MVDr. Daniela Lukešová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOLBÁBEK, Petr. \textit{Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní}. Online. Dizertačná práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Tropical AgriSciences. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/shbp33/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesDoctoral programme / odbor:
Agricultural Specialization / Tropical and Subtropical Agriculture
Práce na příbuzné téma
-
Vliv huminových látek na vlastnosti masa
Lucie Palová -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
Matěj KOŘÁN -
Vliv zinku ve výživě drůbeže na senzorické vlastnosti masa
Šárka Němečková -
Složení a vlastnosti masa antilopy losí
Petr Kolbábek
Názov
Vložil
Vložené
Práva