Bc. Jitka KOPECKÁ
Bakalářská práce
Význam vlákniny
Important of Dietary fibre
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo pojednat o vláknině z různých úhlů pohledu. Úvod se věnuje chemickému složení polysacharidů, z nichž se vláknina skládá. Dále je shrnut fyziologický význam vlákniny, v další části práce potraviny a doplňky stravy na bázi vlákniny.Abstract:
The aim of this bachalor diploma thesis is a roughage and its describtion from different views. Introduction is devoted to chemists of polysacharides, from wich roughage consists of. Thereinafter the significance of roughage is compiled, in the next section of this thesis the groceries, board suplement on the roughage basis are sumarized.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7997
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOPECKÁ, Jitka. Význam vlákniny. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Vláknina ve výživě králíků
Ondřej Krunt -
Vláknina a její konzumace na nemocničním lůžku
Ivana KŘÍŽKOVÁ -
Vláknina v prevenci chorob: Příjem u dospívajících a dospělých
Tereza HORBANIUCOVÁ -
Potravní vláknina
Marie Moudrá -
Vláknina v potravinách rostlinného původu
Barbora Jarmarová -
Vláknina v müslli produktech
Klára Bouzková -
Vláknina v potravinách a možnosti jejího stanovení
Lenka Piškulová