Bc. Marcela SOBKOVÁ

Master's thesis

Chemické složení vyšších hub

Chemical compounds of Basidiomycetes
Abstract:
Cílem práce bylo popsat taxonomii, fyziologii a chemické složení hub - zvláště se zaměřením na oddělení Basidiomycetes. Práce se také zabývá současnými poznatky o výskytu biologicky aktivních látek v houbách - zejména beta-glukanů. V experimentální části byly u plodnic různých druhů Basidiomycet stanoveny vybrané chemické vlastnosti, a to obsahy sušiny, popelovin, fosforu a rtuti. Část vzorků byla …more
Abstract:
This master thesis is focused on taxonomy, physiology and chemical structure of mushroom - especially aim to division of Basidiomycetes. Attention was payed to present information about occurrence of biological active substances contained in mushrooms - especially beta-glucans. In experimental part were in fruiting bodies of different types of Basidiomycetes analysed chosen chemical properties - contens …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Accessible from:: 16. 5. 2008
Identifier: 8070

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2008

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SOBKOVÁ, Marcela. Chemické složení vyšších hub. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production