Bc. Marcela SOBKOVÁ
Master's thesis
Chemické složení vyšších hub
Chemical compounds of Basidiomycetes
Abstract:
Cílem práce bylo popsat taxonomii, fyziologii a chemické složení hub - zvláště se zaměřením na oddělení Basidiomycetes. Práce se také zabývá současnými poznatky o výskytu biologicky aktivních látek v houbách - zejména beta-glukanů. V experimentální části byly u plodnic různých druhů Basidiomycet stanoveny vybrané chemické vlastnosti, a to obsahy sušiny, popelovin, fosforu a rtuti. Část vzorků byla …moreAbstract:
This master thesis is focused on taxonomy, physiology and chemical structure of mushroom - especially aim to division of Basidiomycetes. Attention was payed to present information about occurrence of biological active substances contained in mushrooms - especially beta-glucans. In experimental part were in fruiting bodies of different types of Basidiomycetes analysed chosen chemical properties - contens …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Accessible from:: 16. 5. 2008
Identifier:
8070
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SOBKOVÁ, Marcela. Chemické složení vyšších hub. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Rtuť v plodnicích hub
Jakub Pácal -
Asimilační aparát dřevin a jeho potenciál vázat rtuť
Andrea ZEIBERTOVÁ -
Částicové vázaná atmosférická rtuť
Ondřej Zvěřina -
Rtuť v uzených rybích výrobcích
Iva Ventrubová -
Rtuť, její využití a její vliv na životní prostředí
Marek Němec -
Rtuť a její toxicita
Viera Kováčová -
Rtuť a její organosloučeniny v životním prostředí
Robin Kotlař -
Rtuť v potravinách: analýza rybích produktů na českém trhu
Jana MANIUROVÁ